Frugttræer til enhver have

Æbler er et af de mest alsidige frugter, der kan dyrkes i haven. De kommer i et utal af varianter, fra de klassiske røde og grønne æbler til mere eksotiske sorter som gule, lyserøde og endda næsten sorte. Æbler kan bruges til alt fra saft og syltetøj til bagværk og ost. De er også en fantastisk kilde til vitaminer, mineraler og fibre, som gør dem til et sundt og nærende valg. Uanset om du foretrækker søde, sure eller krydrede æbler, er der en sort, der passer til enhver smag.

Blommernes mangfoldighed

Blommer er en af de mest alsidige frugter, der kan dyrkes i haven. Fra de klassiske gule og blå varianter til de mere eksotiske sorter som japanske blommer, findes der et væld af muligheder. Uanset om du foretrækker en sød, saftig blommesort eller en mere syrlig type, kan du opdage vores udvalg af forskellige frugttræer og finde den perfekte blommesort til din have. Blommer er nemme at dyrke og kan give en rigelig høst, der kan nydes friske, syltet eller i bagte retter.

Pærernes særlige charme

Pæretræer har en særlig charme, som gør dem til et populært valg i mange haver. Deres elegante vækstform og blomstrende forårsfarver er et smukt syn at betragte. Pærer har desuden en lækker og saftfuld smag, som gør dem til en dejlig spise direkte fra træet. Hvis du overvejer at plante et pæretræ, anbefaler vi at du ser vores guide til at vælge det rigtige abrikostræ for at få inspiration og gode råd.

Kirsebærtræer – en forførende oplevelse

Kirsebærtræer er et smukt og elegant valg til haven. Når træerne blomstrer om foråret, udfolder de deres hvide eller lyserøde blomster i et smukt og delikat display. Blomstringen er en forførende oplevelse, der fylder haven med en vidunderlig duft og tiltrækker summende bier og sommerfugle. Kirsebærtræer udvikler også lækre, saftige frugter om sommeren, som kan nydes direkte fra træet eller bruges i madlavning og bakning. Træerne har en smuk, løvfældende vækst, der giver haven et smukt og afvekslende udtryk gennem årstiderne. Kirsebærtræer er nemme at passe og trives i de fleste danske haver, og de bringer en fornemmelse af romantik og naturlig skønhed til enhver have.

Abrikostræer – en smagfuld sæsonfrugter

Abrikostræer er en af de mest populære og smagfulde sæsonfrugter. De giver en rigelig høst af saftige og aromatiske frugter, der er perfekte til at nyde friske eller forarbejde til lækre marmelader, syltetøj og desserter. Abrikostræer trives bedst i veldrænet, næringsrig jord og kræver regelmæssig vanding og gødning for at sikre en god høst. De er relativt nemme at dyrke og kan tilpasses de fleste haver, både store og små. Abrikostræer blomstrer tidligt om foråret og giver en vidunderlig visuel oplevelse med deres smukke, lyserøde blomster. Når frugterne modner om sommeren, kan de nydes som en sund og lækker snack direkte fra træet.

Ferskentræer – en lækker sommerdelikatesse

Ferskentræer er en fantastisk tilføjelse til enhver have. De producerer lækre, saftige frugter, som er en sand sommerdelikatesse. Ferskener har en blød, sød smag, og de er rige på vitaminer og mineraler. Ferskentræer trives bedst i varme og solrige områder, og de kræver regelmæssig vanding for at holde sig sunde og produktive. Med lidt pleje kan du nyde dine egne hjemmedyrkede ferskener i løbet af sommeren.

Nøddetræer – en unik kroning til haven

Nøddetræer er en fantastisk tilføjelse til enhver have. Disse storslåede træer byder ikke kun på lækre nødder, men også på en unik og smuk kroning, der kan forskønne haven på betagende vis. Uanset om du foretrækker hasselnødder, valnødder eller andre spændende sorter, vil et nøddetræ tilføje en særlig karakter til din have. Nøddetræer er ikke blot funktionelle, men også æstetisk tiltalende med deres karakteristiske bladform og blomstrende forårsudseende. Når efteråret nærmer sig, kan du glæde dig over de gyldne nødder, der modnes og danner en naturlig dekorativ afslutning på sæsonen. Overvej at plante et nøddetræ, og du vil få en unik og spændende tilføjelse til din have.

Citrus – tropisk frodighed i dit eget hjem

Citrus-frugttræer som appelsiner, citroner og lime kan sagtens trives i danske haver, selv om de stammer fra tropiske egne. Med de rette vækstbetingelser kan du nyde en frodig, tropisk stemning i dit eget hjem. Citrus-træer kræver en solrig placering og godt afvandet jord. De trives bedst i store krukker, som kan flyttes indendørs om vinteren, hvor de skal have en lys og kølig placering. Med lidt pleje og opmærksomhed kan du høste dine egne, saftspændte citrusfrugter året rundt.

Eksotiske frugttræer – oplev det utrolige

Eksotiske frugttræer kan berigeenhver have med deres utrolige frugter og farvestrålende blade. Tropiske frugttræer som mango, papaya og avocado kan med den rette pleje trives selv i vores nordiske klima og tilføje en unik og eksotisk dimension til haven. Disse utrolige træer giver ikke bare lækker frugt, men også en følelse af at være et sted langt væk. Prøv at plante et passionsfrugt- eller citrontræ og oplev den vidunderlige duft og smag af de eksotiske frugter direkte fra din egen have.

Pleje og pasning af dine frugttræer

Korrekt pleje og pasning er afgørende for at få dine frugttræer til at trives og give en god høst. Beskær træerne regelmæssigt for at fjerne syge eller døde grene og sikre god luftgennemstrømning. Vand træerne grundigt i tørre perioder, og giv dem næring med et udvalg af organiske gødningsmidler. Fjern ukrudt omkring træernes rod for at forhindre konkurrence om næring og vand. Vær opmærksom på eventuelle skadedyr eller sygdomme og behandl dem hurtigt for at beskytte træernes sundhed. Med den rette pleje og pasning kan du nyde en rigelig høst af lækre, hjemmedyrkede frugter i mange år.